Bel ons nu
0512 350 500

Volg ons

facebook twitter

Verkocht: Geawei 13, 9284 TA Augustinusga€ 449.000,- k.k.

Type ObjectWoning
Aantal kamers5
Woonoppervlakte221m2
Perceeeloppervlakte635m2
Op zoek naar een karakteristieke vrijstaande woning in een gezellig dorp, maar geen zin in veel werk?
Misschien is dit het.

Hierna volgt meer informatie over de woning, maar om een goed beeld te kijken is het belangrijk dat je zelf komt kijken om een goed beeld te krijgen en de sfeer te proeven. Heb je vragen, laat het ons weten. Nu eerst veel leesplezier toegewenst
Beschrijving


Middenin het gezellige dorp Augustinusga, naast de mooie Augustinuskerk, staat deze statige en geheel gerenoveerde woning uit 1905. De woning was vroeger in gebruik als hoedenwinkel. De uitstraling van deze woning is karakteristiek gebleven, zeker met de 2 monumentale leibomen, het smeedijzeren hekwerk, hoge gootlijn en grote voordeur aan de voorzijde. Maar de gehele woning is door de jaren heen helemaal vernieuwd. Zo is om de hele woning een nieuwe muur gemetseld, de muurdikte doet je denken aan die van een kasteel. Hierdoor blijft het zomers lekker koel in huis en wordt het ’s winters behaaglijk warm. Het dak is vervangen en voorzien van geglazuurde pannen. Kunststof goten en dakkapel. Grote hoge kozijnen met grotendeels HR-beglazing. Zonder het karakteristieke aangezicht aan te tasten zijn er in 2021 maar liefst 22 zonnepanelen geplaatst, die meer stroom opwekken dan gebruikt wordt. Aan de achterzijde is een stuk aangebouwd waar nu de gezellige woonkeuken is, dit is de plek waar vaak de meeste tijd wordt doorgebracht; een grote eettafel, openslaande tuindeuren en keuken met kookeiland waar je aan kunt zitten. Aan de achterzijde is ook een grote (ca. 6,75 x 4,0/4,5 m), maar vooral ook hoge garage (ruimte voor een autobrug) die van binnenuit te bereiken is. Achterin de tuin is een mooi groot overdekt terras gemaakt van ca. 4,80 x 6,30m, of het is eigenlijk een tuinkamer, want het geheel is helemaal af te sluiten door glazen schuifdeuren.
Aan de achterzijde van de woning, via het Tsjerkepaed (kerkpad in het Fries) is een oprit. Aan dit straatje is ook nog een extra garage (ca. 5 x 3 m), deze behoort ook tot de woning en ook het stukje grond ervoor, waardoor je een extra eigen parkeerplek hebt. De achtertuin ligt op het oosten, hierdoor heb je ’s morgens de zon op het terras achter de keuken en ’s avonds achter in de tuin bij het overdekte terras.
De woning staat op ca. 615 m² grond en de garage op 30m², in totaal dus op 645m². De woning heeft een woonoppervlakte van ca. 220m². Een groot huis op een ruime kavel.

De indeling van deze woning is als volgt:

Begane grond:
Entree, gang met een marmeren vloer, trapopgang, meterkast en toilet, aan de ene zijde van de gang een slaap-/ of werkkamer en aan de andere kant van de gang is de woonkamer met een mooie natuurstenen schouw met sierhaard. Zowel de werk-/slaapkamer als de woonkamer zijn voorzien van een hardhouten Jatoba vloer, schuifdeuren naar de woon-leefkeuken met openslaande tuindeuren en een keuken van kersenhout voorzien van diverse inbouwapparatuur, vanuit de keuken deur naar achterhal met deur naar de tuin, werk-/slaapkamer en naar de bijkeuken, hier bevindt zich de aansluiting voor de wasmachine en is de CV-ketel. In de bijkeuken is een deur naar de garage en is een extra voordeur. Dit zou handig kunnen zijn als je een bedrijf aan huis wilt, met een eigen toegang.

1e verdieping:
Ruime overloop rondom de trap met kastruimte, hier zijn 3 grote slaapkamers waarvan 2 met ingebouwde kasten en een grote luxe badkamer die van alle gemakken voorzien is, een douchecabine, dubbele wastafel en toilet, maar ook een bubbelbad en een sauna. Hoe heerlijk is dat na een dag hard werken?

2e verdieping:
Zolderruimte, te bereiken via Vlizotrap vanaf de overloop.

Augustinusga, op zijn Fries Stynsgea, is een klein dorp met ca. 1200 inwoners, landelijk gelegen in het oosten van Friesland. Het heeft een aantal voorzieningen waaronder een basisschool, peuterschool, sporthal, jeugdhonk, een dorpscafé en een mooie kerk. Het is een sportief dorp met o.a. een voetbalvereniging, een gymnastiekvereniging en een tennisclub, maar daarnaast wordt er ook veel georganiseerd zoals hardlopen, fietsen en wandelen. Ook is er een toneelvereniging, een ijsclub en een jachthaven. Op korte afstand bevinden zich de grotere plaatsen Buitenpost en Surhuisterveen waar goede voorzieningen zijn zoals winkels, voortgezet onderwijs, zwembad en treinstation (Buitenpost). Beide plaatsen zijn binnen ca. 10 minuten te bereiken. Grotere plaatsen zoals Drachten, Dokkum, Leeuwaren en Groningen zijn allemaal binnen een half uur te bereiken. De A7 (naar Groningen-Drachten-Heerenveen) is ongeveer een kwartier rijden. Kortom, de rust, ruimte en gezelligheid van een dorp, maar niet ver van alle voorzieningen.

Nieuwsgierig geworden naar dit mooie huis? Het is echt een woning die je van binnen moet bekijken. Bel 0512-350500 en maak een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging. Wij doen het graag!
Kenmerken

 

Soort WoningWoning
Type constructieTraditioneel
Bouwjaar1905
Perceeloppervlakte635 m2
Woonoppervlakte221 m2
Inhoud1052 m3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Garages2, Aangebouwd steen
KeukenWoonkeuken, ingericht met inbouwapparatuur
Badkamer1, luxe uitgevoerd
VerwarmingCV-ketel, HR-combiketel Nefit
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, vloer en muurisolatie deels, tevens 22 zonnepanelen
BeglazingDubbel, Hoogrendementsglas
EnergielabelC
DakconstructieComposite dak
Tuin
Onderhoud buitenGoed
Onderhoud binnenGoed
AanvaardingIn overleg