Bel ons nu
0512 350 500

Volg ons

facebook twitter

Verkocht: Blauforlaet 8, 9284 XH Augustinusga€ 479.000,- k.k.

Type ObjectWoning
Aantal kamers6
Woonoppervlakte155m2
Perceeeloppervlakte839m2
Echt heel mooi is deze vrijstaande woning, degelijk gebouwd en altijd met veel zorg op gepast. De woning is niet alleen mooi, hij ligt ook nog op een mooie locatie aan het Prinses Margrietanaal. Daarnaast is de woning royaal te noemen met een grote leefkeuken achter en 4 (voorheen 5) slaapkamers op de de verdieping. Wat het geheel ook bijzonder maakt is de wellnessruimte achter in de tuin. Het beste is dat je zelf een kijkje neemt, zodat je zelf kunt oordelen.
Beschrijving

Fraai gelegen woning aan het water, goed onderhouden, ruim en met extra voorzieningen zoals wellness
Gelegen in een buurtschap aan het Prinses Margrietkanaal, staat deze royale en zeer goed onderhouden woning met in dezelfde stijl een goed geïsoleerde vrijstaande stenen garage met kap, een buitenkeuken, stookhut en een eigen wellness-ruimte met veranda achterin de tuin. Aan de voorzijde kijk je uit over het prinses Margrietkanaal en aan de achterzijde heb je prachtig weids uitzicht over de landerijen, een natuurgebied beheerd door Staatsbosbeheer. De woning is gebouwd in ca. 1990 met oog voor detail en goed geïsoleerd, niet voor niks heeft deze woning energielabel B. Aan de voorzijde van de woning is de woonkamer met gezellige houtkachel, daar zie je de hele dag boten voorbij varen. Aan de achterzijde is een grote woon-leefkeuken met openslaande tuindeuren, verwarmd door middel van vloerverwarming, maar ook hier is een gezellige houtkachel. De tuin is net zoals het huis goed verzorgd en is verdeeld in twee gedeeltes, voorin een siertuin met gazon en achterin een grote moestuin. De garage heeft een afmeting van ca. 10,5 x 5 meter, geheel in spouwmuren uitgevoerd met een pannen dak. Beneden is een douche en toilet en boven is een kamer gemaakt, voor vele doeleinden bruikbaar, werkkamer, speelkamer, logeerkamer, maar ook te gebruiken als mantelzorgwoning of een ruimte waar je misschien een B&B kunt beginnen. Aan de garage is een mooi overdekt terras met buitenkeuken gemaakt, ook dit is geheel in dezelfde stijl als de woning en de garage. De wellnessruimte is echt prachtig, deze is recentelijk gebouwd, heeft een sauna, een aparte relaxruimte en ook een doucheruimte met wastafel en toilet en eigen CV-ketel. Waar kun je beter tot rust komen dan in je eigen sauna? Aan de zijkant van de woning staat een opnieuw opgemetselde stookhut, deze is niet in gebruik als stookhut, maar extra opbergruimte is altijd fijn. Vanwege de houtkachels is er ook opslagruimte voor het openhaardhout gemaakt.
Beneden heeft de woning een werkkamer en boven zijn 4 slaapkamers, waar van 2 kamers één kamer gemaakt is, dit is ook weer terug te brengen, waardoor er, indien gewenst, weer 5 slaapkamers op de verdieping zijn. De woning staat op ca. 839 m² grond en is zowel van de achter- als van de voorkant te bereiken.
De indeling van deze woning is als volgt:

Begane grond:
Entree, gang met meterkast, toilet en trapopgang, woonkamer met houtkachel en openslaande deuren naar de werkkamer met grote inbouwkast (ruimte boven de kelder), vanuit de hal toegang tot de grote keuken in landhuisstijl met diverse inbouwapparatuur waaronder een 5-pits gaskookplaat, elektrische oven, koelkast en vaatwasser. Vanuit de keuken toegang tot de kelder en royale bijkeuken met aanrecht, aansluiting voor de wasmachine, CV-kast en deur naar de tuin.

1e verdieping:
Overloop met kastruimte bij de knieschotten, 4 slaapkamers en een luxe badkamer met bubbelbad, separate douche, toilet en dubbelwastafelmeubel.

2e verdieping:
Zolderruimte, te bereiken via Vlizotrap vanuit de voorste slaapkamer.

Augustinusga, op zijn Fries Stynsgea, is een klein dorp met ca. 1200 inwoners, landelijk gelegen in het oosten van Friesland. Het heeft een aantal voorzieningen waaronder een basisschool, peuterschool, sporthal, jeugdhonk, een dorpscafé en een mooie kerk. Het is een sportief dorp met o.a. een voetbalvereniging, een gymnastiekvereniging en een tennisclub, maar daarnaast wordt er ook veel georganiseerd zoals hardlopen, fietsen en wandelen, maar er is ook een toneelvereniging, een ijsclub en een jachthaven. Op korte afstand bevinden zich de grotere plaatsen Buitenpost en Surhuisterveen waar goede voorzieningen zijn zoals winkels, voortgezet onderwijs, zwembad en treinstation (Buitenpost). Beide plaatsen zijn binnen ca. 10 minuten te bereiken. Grotere plaatsen zoals Drachten, Dokkum, Leeuwaren en Groningen zijn allemaal binnen een half uur te bereiken. De A7 (naar Groningen-Drachten-Heerenveen) is ongeveer een kwartier rijden. Kortom, de rust, ruimte en gezelligheid van een dorp, maar niet ver van alle voorzieningen.
Kenmerken

 

Soort WoningWoning
Type constructieTraditioneel
Bouwjaar1990
Perceeloppervlakte839 m2
Woonoppervlakte155 m2
Inhoud550 m3
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers5
Garages1, Vrijstaand steen
KeukenWoonkeuken, ingericht met inbouwapparatuur
Badkamer3, moderne badkamer woning, tevens badkamer in garage en in wellnessruimte.
VerwarmingCV-ketel, Vloerverw. gedeeltelijk, woning HR-combi AWB 2010, in garage Intergas 2015, in wellness Intergas 2014
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, tevens garage geheel geïsoleerd (vloer, muur, dak en glas)
BeglazingDubbel
EnergielabelB
DakconstructieSchuin dak
Tuin
Onderhoud buitenGoed
Onderhoud binnenGoed
AanvaardingIn overleg